Magas biztonsági fokozatú pszichiátriát alakítanak ki a Nyírő Gyula Intézetben

Magas biztonsági fokozatú pszichiátriát alakítanak ki a Nyírő Gyula Intézetben

Magas biztonsági fokozatú pszichiátriai egységet alakítanak ki 3,8 milliárd forintból a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben – közölte a beruházást irányító Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) pénteken az MTI-vel.

XIII. kerület - Angyalföld, Újlipótváros, Vizafogó | Nyírő Gyula Kórház -  Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet

Kép: 13.kerulet.ittlakunk.hu

Hírdetés

Az ÁEEK közleményében azt írta, a Széchenyi 2020 programban megvalósuló Biztonsági pszichiátria a sürgősségi pszichiátriai ellátás sarokköveként, az ön- és közveszélyes pszichiátriai betegek speciális igényeinek megfelelő ellátást biztosít majd, brit mintát és módszertant alapul véve. A 30 ágyas Biztonsági pszichiátria 2200 négyzetméteren, zöldmezős beruházásként épül fel.

A fejlesztés magában foglalja az új épület tervezési, kivitelezési munkáit, a bútorzat, az orvostechnikai eszközök, a biztonsági és informatikai berendezések beszerzését, továbbá a szakszemélyzet képzését is. A földszinti elhelyezés, a mászásbiztos falak, a könnyen átlátható terek, a speciális riasztórendszer, a bútorzat sima felületképzése, a nehezen vagy egyáltalán nem mozdítható tárgyak az önsértés megelőzését és a gyógyítás hatékonyságát szolgálják – írták.

Hozzátették: a projekt keretei között megkezdődik a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet pszichiátriai és addiktológiai osztályainak rekonstrukciója is. “A pszichiátriai ellátórendszer strukturált fejlesztése” elnevezésű projekt összköltsége 4,8 milliárd forint.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »