Magához tért a magyar orvosok által szétválasztott sziámi ikrek egyike, a másik is önállóan lélegzik

Magához tért a magyar orvosok által szétválasztott sziámi ikrek egyike, a másik is önállóan lélegzik

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, stabil állapotú hároméves bangladesi kislányok egyike magához tért: Rabeya mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét – adta hírül az alapítvány honlapja augusztus 9-én.

Rukaya változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immáron önálló légzéssel. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás.

„A pozitív fejleményeket az elkötelezett szakmai és tudományos munkának, illetve a kapott lelki támogatásnak köszönhetjük. Jelenleg a magyar aneszteziológusok munkájára van a legnagyobb szükség. Továbbra is hálásak vagyunk mindenkinek, aki drukkol és imádkozik az ikrekért” – olvasható a közleményben.

Az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtétet követően az orvosok egy része Bangladesben maradt további önkéntes munkára: idegsebészeti és plasztikai sebészeti operációk elvégzésére, valamint szakmai előadások megtartására.

Az alapítvány alapítói –  Pataki Gergely plasztikai sebész, a műtétsorozat koordinátora és a plasztikai sebészeti team vezetője és Csókay András, a végső szétválasztást vezető idegsebész –,  illetve az aneszteziológiai team vezetője, Csapody Marcell továbbra is a gyermekek mellett van Dakkában.

Hírdetés

* * *

A műtét sikeréért többek között a július 28-án délelőtt a budapesti Szabadság-hídon megtartott szentmise résztvevői is imádkoztak Csókay András kérésére.

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány/Sanjida Kamal

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »