Magához láncolta a Vasas a feljutás kulcsfiguráit, de ez nem lesz elég a bentmaradáshoz

Magához láncolta a Vasas a feljutás kulcsfiguráit, de ez nem lesz elég a bentmaradáshoz

Nem csak feljutott, bajnok is lett a másodosztályban a Vasas labdarúgó csapata. Nagy Miklós sportigazgató csak egyetlen estén át ünnepelte a sikert. Az InfoRádiónak adott interjújában a gárda legfontosabb feladatának azt jelölte ki, hogy stabilizálja a helyét az élvonalban.

Négy év után jutott vissza a labdarúgó NB I-be a Vasas. Az angyalföldiek célja a következő szezonban a bentmaradás, de a klub filozófiáján nem akarnak változtatni – mondta az InfoRádiónak a Vasas sportigazgatója, Nagy Miklós.

„Nagy ünneplés volt az öltözőben, hiszen óriási feszültség szabadult fel a játékosok és a vezetők körében is. Sokáig kellett várnunk erre a sikerre. Az én vonatkozásomban azért túl voltam ezen azon az estén, amikor matematikailag is meghúzhattuk a vonalat” – részletezte.

Mostantól viszont előre tekintenek, de a bentmaradás csak az „elsődleges cél”.

„Sokan kérdezik, hogy mik a terveink a legendás időkhöz képest, de én azt mondom, nem szabad hiú álmokat dédelgetni, túlértékelni azt, hogy négy év után az élvonalban szerepelhetünk. Stabilizálni szeretnénk a helyünket az egyébként nem is olyan könnyű mezőnyben” – mutatott rá Nagy Miklós.

Hírdetés

A Vasas alapvetően

magyar játékosokkal képzeli el a jövőt,

és kötöttek hosszú- és középtávú szerződéseket is játékosokkal. (A csapat jelenlegi keretét itt láthatja.)

„Ez előny is lehet, nem kell nekünk ezen a nyáron új csapatot építenünk, a váz megvan, természetesen erősíteni szükséges” – tette hozzá.

Hogy elég erős-e a jelenlegi keret az NB I-hez, arról azt mondta, igazolni kell majd „minden csapatrészben”, a tavaszi szezonban látott összeszokottság nem lesz elég.

„Vannak intő példák az élvonalból, elég, ha a Honvédot említem, komoly játéktudású kerettel küzdenek a kiesés ellen” – figyelmeztetett Nagy Miklós. A szakmai stáb marad, legalábbis ez a terv.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »