Máért – Fidesz: a szocialisták semmit sem tanultak

A Fidesz szerint a szocialisták semmit sem tanultak, és a sorok között ma is külhoni magyarság és képviselőik ellen emelik fel szavukat.

A nagyobbik kormánypárt Molnár Gyula MSZP-elnök szavaira reagált az MTI-hez eljuttatott közleményében. Molnár Gyula a Magyar Állandó Értekezlet csütörtöki ülésének szünetében azt mondta: a kormány a Máért üléseihez hasonló szimbolikus politizálással politikai paravánt húz az országot feszítő valóságos problémák elé.

A Fidesz ezt úgy kommentálta: a szocialisták 2004-ben gyűlöletkampányt folytattak a külhoni magyarok ellen, és a sorok között ma is a külhoni magyarság és képviselőik ellen emelik fel a szavukat, és nem tekintik őket valóságos, a nemzet részét alkotó tényezőknek.  

“A szocialistákkal ellentétben úgy gondoljuk, hogy a külhoni magyarság a magyar nemzet része, akikért felelősséggel tartozunk. Brüsszelnek és a nyugati balliberális elitnek behódoló szocialista külpolitikával szemben a polgári kormány határozottan kiáll a nemzeti érdekekért és Európáért” – közölte a Fidesz.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »