Maduro visszautasította az európai országok nyolcnapos ultimátumát

Visszautasította Nicolas Maduro venezuelai elnök vasárnap azt a nyolcnapos határidőt, amelyet európai országok szabtak meg számára új választások kiírására.

"Senki nem adhat nekünk ultimátumot. Ezt vissza kell vonniuk" – jelentette ki Maduro a CNN Türk hírtelevíziónak adott interjúban. "Venezuela nincs Európához kötve. Ez arcátlanság" – tette hozzá az államfő.

A német, a francia, a spanyol és a brit kormány szombaton közölte, hogy ha Maduro nyolc napon belül nem ír ki szabad, tiszta és demokratikus választásokat, akkor elismerik Juan Guaidót, az ellenzéki többségű venezuelai parlament elnökét ideiglenes elnökként.

Hírdetés

Jorge Arreaza venezuelai külügyminiszter már szombaton visszautasította az európai országok ultimátumát.

Recep Tayyip Erdogan török államfő az utóbbi napokban nyíltan kiállt Nicolás Maduro hivatalban lévő venezuelai államfő mellett, telefonon beszélt vele, és Törökország támogatásáról biztosította.

Maduro a CNN Türk televíziónak arról is beszélt, hogy országa "történelmi háborút" vív a demokrácia és a szabadság nevében. A kialakult helyzetért az Egyesült Államokat tette felelőssé, amely szerinte támadást intéz Venezuela ellen. Az államfő a török hírtelevízió kérdésére válaszolva elmondta: azt tervezi, hogy továbbra is vezeti és megvédelmezi országát.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »