Maduro szimpátiatüntetésekre szólította híveit március 9-én

Maduro szimpátiatüntetésekre szólította híveit március 9-én

Nicolás Maduro venezuelai elnök kedden szimpátiatüntetésekre szólította fel híveit, a demonstrációkat március 9-én, a bolivári antiimperializmus napján tartják, amikor Juan Guaidó ellenzéki vezető is kormányellenes megmozdulásokra készül.

“Március 9-én antiimperialista menetre vonulunk ki az utcákra” – jelentette be Maduro azon a rendezvényen, amelyet hivatali elődje, a 2013. március 5-én elhunyt Hugo Chávez halálának évfordulója alkalmából tartottak, és amelyet a Periscope helyi televízió is közvetített.

Az ellenzékre utalva a szocialista elnök kijelentette: legyőzik az “őrült kisebbséget”, amely az ország destabilizálását akarja.

Hírdetés

2015. március 9-én Barack Obama, az akkori amerikai elnök rendeletet írt alá, amely rendkívüli nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánította Venezuelát, és kiterjesztette a latin-amerikai állam tisztségviselői elleni szankciókat. Egy évre rá Maduro március 9-ét a bolivári antiimperializmus napjává nyilvánította.

Venezuelában hatalmi harc zajlik Nicolás Maduro és Guaidó között. A világ kormányai megosztottak Guaidó elismerésében: míg Oroszország, Kína és Törökország is Madurót támogatja, addig az Egyesült Államokkal az élen mintegy ötven állam, köztük számos európai ország is elismerte az ellenzéki politikust ideiglenes elnöknek.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »