Maďarič megy, újabb szociális csomag jön – dupla karácsonyi nyugdíj és olcsó pelus

Maďarič megy, újabb szociális csomag jön – dupla karácsonyi nyugdíj és olcsó pelus

Tényleg nagyon elrontotta Marek Maďarič Robert Fico napját, épp akkor jelentette be, hogy távozik a Smerből, amikor Fico estére már beharangozta az újabb szociális csomag ismertetését.

A Smer ismét bombasztikus dolgokat ígér, például hosszabb anyasági szabadságot és dupla karácsonyi nyugdíjat. Igaz, azt csak jövőre, a választások elé.

Lássuk a listát:

„Átvesszük a felelősséget a gyerektartás behajtásáért, ha azt nem fizeti a szülő” – mondta Fico. Az állam nem csak a bírósági pert intézné, a Smer szeretné, ha átmenetileg fizetné is a gyerektartást.

Hírdetés

Azt már régebben tervezik, hogy ne 34 hét legyen, hanem egy év. Fico azt ígéri, megemeli a támogatás nagyságát is, hogy mennyivel, azt nem közölte.

A fiatal családokat a pelenka, a bébipapi és egyes higiéniai eszközök áfájának csökkentésével támogatná. Egyéb konkrétumot erről nem árult el

A már beharangozott ingyenebéd mellé. Fico szerint nagyjából 100 euró lehetne az iskolakezdési hozzájárulás. Évente körülbelül 55 ezer kiselsős van, ez így 5,5 millió euró.

De csak jövőre…

Ha nem sikerül a parlamentben elfogadtatni a nyugdíjkorhatár plafonjáról szóló tervezetet, a Smer népszavazást kezdeményez az ügy érdekében. Fico közölte, már zajlik az aláírások gyűjtése.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »