Macron kitart a világháborús kezdeményezése mellett: „minden egyes szava kimért, átgondolt és megfontolt volt”

Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön kijelentette, hogy az ukrajnai háborúban javasolt nyugati részvétellel kapcsolatos "minden egyes szava kimért, átgondolt és megfontolt" volt.

"Ezek elég súlyos kérdések. Minden egyes szó, amelyet ezzel kapcsolatban kiejtek, kimért, átgondolt és megfontolt" – mondta Macron a Párizs mellett található Saint-Denis-ben, a párizsi nyári olimpia sportolóinak otthont adó olimpiai falu átadóünnepségén. Hozzátette, hogy nem szeretne további "geopolitikai kommentárt" fűzni az ukrajnai háborúhoz, mert annak nem ez a helye és az ideje, hiszen "a sportnak az egységet és a megbékélést kell elősegítenie".

A francia elnök az Ukrajna támogatására összehívott hétfői, párizsi konferenciát követően jelentette ki, "nincs konszenzus arról, hogy hivatalos formában szárazföldi csapatokat küldjünk, de semmit sem szabad kizárni, és mindent meg fogunk tenni amit meg kell tennünk, hogy Oroszország ne győzzön".

Hírdetés

Emmanuel Macron szavaira reagálva Olaf Scholz német kancellár kedden azt mondta, "az európai országok és a NATO-tagállamok egyetlen katonát sem küldenek Ukrajnába". Ezzel egybehangzó nyilatkozatokat tettek lengyel, olasz, cseh és amerikai részről egyaránt; Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig csütörtökön úgy reagált, hogy "a nyugati országoknak meg kell érteniük, Oroszországnak is vannak olyan fegyverei, amelyekkel képes elérni a területükön található célpontokat."

(MTI)

Korábban írtuk: Macron tényleg világháborút akar: "nem lehet kizárni csapatok küldését Ukrajnába"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »