Machetével randalíroztak a bevándorlók Duisburgban

Mintegy 50, vasbotokkal és machetével felfegyverkezett bevándorló randalírozott Duisburgban. A rendőrség 20 embert vett őrizetbe a német városban.

Több csoport csapott össze kedden késő este Duisburg Hamborn nevű részében, a DerWestern.de hírportál szerint törökök és kurdok, valamint libanoniak randalíroztak. A rendőrségi közlemény szerint egyik oldalon mintegy húszan, a másikon mintegy harmincan vonultak fel bozótvágó késekkel, vasbotokkal. A nagyobb összecsapásokat a rendőrök akadályoztak meg, akik mintegy százan érkeztek ki az esethez.

Hírdetés

A hatóságok először ötven embert embert vettek őrizetbe, az azonosítások után végül húsz embert tartottak bent, hogy további bűneseteket megelőzzenek. Részletekről, a konfliktus okairól azonban túl sok mindent nem lehet tudni, rendőrségi beszámolók szerint ugyanis az őrizetbe vettek közül senki sem volt hajlandó beszélni ezekről.

Az M1 németországi tudósítója, Volf-Nagy Tünde a Híradó.hu-nak elmondta, már a korábbi napokban is voltak utcai zavargások ezen a környéken, de ahogy most se, az akkor őrizetbe vettek se voltak hajlandók beszélni a rendőrségen a konfliktusról.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »