Machetés támadás Belgiumban

Machetés támadás Belgiumban

Bozótvágó késsel támadott rá két rendőrnőre egy férfi a belgiumi Charleroi-ban. Áldozatai megsérültek, de életben vannak.

mach44e_b

Egy arabul kiabáló férfi bozótvágó késsel két rendőrnőt sebesített meg szombat délután a belgiumi Charleroi város rendőrsége előtt. A machetével hadonászó támadó Allah akbar! (Allah hatalmas!) kiáltást hallatva rontott rá áldozataira. Az egyik rendőrnő csak könnyen sérült meg, a másik rendőrnő arcán mély vágásokat ejtett a támadó, őt kórházba szállították – közölte a rendőrség.

A támadót lelőtték, a kórházba szállítást követően meghalt. A La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap beszámolója szerint a két rendőrnő segítségére sietett egy kollégájuk. Kézifegyverével a támadóra lőtt, a torkán és a combján találta el. Charles Michel belga miniszterelnök Twitter-üzenetben fejezte ki együttérzését a két sérült rendőrrel és hozzátartozóikkal.

Jan Jambon belga belügyminiszter ugyancsak a közösségi oldalon közzétett üzenetében ítélte el a támadást, és közölte, hogy a fenyegetéseket elemző belga testület (OCAM) folyamatosan értékeli a kialakult helyzetet. A hatóságok terrortámadás miatt indítottak nyomozást. Charleroi Brüsszeltől mintegy 60 kilométerre délre fekszik. Brüsszelben márciusban 32 ember vesztette életét iszlamista támadók által végrehajtott öngyilkos merényletekben. A tavaly novemberi, 130 életet követelő párizsi merényletek elkövetői közül többen is Belgiumban éltek. Keret

Incidens Németországban

Fegyveres férfi barikádozta el magát vasárnap egy németországi étteremben, Saarbrückenben. Túszokat nem ejtett. Rendőrségi tájékoztatás szerint nem terrorakcióról volt szó, az elkövető a vendéglő tulajdonosának a veje, macedóniai születésű, de évek óta Németországban él. A túsztárgyalók egyezkedésbe bocsátkoztak vele. Eközben a német sajtó arról írt: kívülről, állítólag szaúd-arábiai telefonról irányították az Iszlám Állam tagjai azt a két bevándorlót – a bajorországi baltás támadót, és a hátizsákos robbantót –, aki merényletet hajtott végre júliusban Németországban. Azt egyelőre nem tudni, ki vagy kik voltak a telefonok túloldalán.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »