Ma van a nárciszok napja. Ismét segíthetünk a daganatos betegeken

Ma van a nárciszok napja. Ismét segíthetünk a daganatos betegeken

Szlovákia utcáit a mai napon ismét megtöltik a Rákellenes Liga önkéntesei, akik a daganatos betegek megsegítésére gyűjtenek pénzadományokat. A nárciszok napjának lényege azonban nemcsak a pénzadományban rejlik, hanem abban is, hogy felhívják az emberek figyelmét a daganatos megbetegedésekre. A sárga nárcisszal – mint a remény jelképével – pedig szolidaritásunkat fejezhetjük ki mindazokkal, akik a betegséggel küszködnek. 

A pénzgyűjtés 22. évében a hazai utcákon közel 16 ezer önkéntes tevékenykedik, azt remélve, hogy egymillió sárga nárciszt sikerül eladniuk. A gyűjtésbe úgy is bekapcsolódhatunk, hogy ha április 20-ig pénzt küldünk az erre a célra nyitott SK09 0900 0000 0054 5454 5454-es bankszámlaszámra, vagy bármelyik szolgáltatónál 3 eurót érő sms-t küldünk a 848-as telefonszámra.

Mindemellett az érdeklődők az adományozó portálon keresztül, online fizetési lehetőséggel is hozzájárulhatnak a daganatos betegek támogatásához, sőt a zlavadna.sk honlapon a támogatásért cserébe virtuális nárciszt is kaphatnak.

Az önkéntesek egy türkiszkék trikóban, a hátán LPR (Liga proti rakovine/Rákellenes Liga) felirattal fogják járni az utcákat. A trikó elülső részének bal oldalán lesz az önkéntes azonosító száma az “Önkéntes 2018” felirattal egybekötve. „A kezükben egy sötétsárga papírperselyt fognak tartani Nárciszok napja, 2018. április 13. felirattal. A persely védőelemekkel lesz leragasztva, és a belügyminisztérium által kiadott regisztrációs számmal lesz ellátva” – mondta a Rákellenes Liga PR menedzsere, Natália Špesová.

Hírdetés

Tavaly a nárciszok napján 942 856 eurót sikerült összegyűjteni az utcákon.

A nárciszok napja már két évtizede bekerült a köztudatba, s ez idő alatt a legjelentősebb nyilvános pénzadakozási akcióvá vált az országban. Az összegyűjtött pénzből a rákmegelőzéssel kapcsolatos kutatásra és a vonatkozó projektekre, valamint a lakosság tájékoztatására, tanácsadására és pszichoszociális ellátására is költenek.

Teraz.sk

Nyitókép: TASR


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »