Ma teljesen legálisan igényelhető alárovásos okmány

Ma teljesen legálisan igényelhető alárovásos okmány

Mivel a mai népszavazás alkalmából kinyitottak az okmányirodák, ezért lehetővé vált azonnal rovásos okmány igénylése is.

A 2016. október 2-ai népszavazás alkalmával, hogy ne legyen visszautasított választópolgár okmányai érvénytelensége miatt, kinyitottak az okmányirodák/kormányablakok. Ezt a lehetőséget használta ki Kiss András, s a fennálló tiltás ellenére alárovásos igazolványt tudott igényelni, s meg is kapta azt. Ugyan ez ideiglenes azonosító okmány, de egy hónapig érvényes. Azért kérhette, mert vidéken (bejelentett lakcímén) hagyta igazolványát, de szeretett volna szavazni Budapesten.

A Budapest, VIII. kerületi okmányiroda ügyintézője “természetesen” azonnal észrevette, hogy Kiss András rovással írta alá az igénylőlapot, s rögtön meg is akadt a folyamat, s hívta a saját főnökét eligazításra.

Azonban kénytelenek voltak meghajolni, mert egyrészt a törvény az állampolgárra bízza az aláírásának megformálását, s nem az állam képviselőjére, másrészt bármiféle jegyzőkönyvezéssel elveszik annak lehetősége, hogy mai nappal szavazzon az állampolgár.

Bármilyen hihetetlen, de élnek még a bürokratikus reflexek, hiszen egy magasabb rangú személyt megnevezve mentesítheti magát a gondolkodás kényszerétől. A mai napra érvényes jelszó tehát a dr. Kövér László neve, mert ő volt az, aki többek közt Kiss Andrásnak is küldött levelet (meg még pár millió embernek, de ez most részletkérdés), hogy szavazzon nemmel. Ezt előadva, az ügyintéző nem tehet keresztbe a magyar Országgyűlés elnöke kívánságának.

Kiss András rovás aláírásos ideiglenes igazolványa tehát legyártatott és átadatott:


Kiss András rovás aláírásos ideiglenes igazolványa, készült 2016. október másodikán, a népszavazás napján

 

A mai napon tehát még 19.00 óráig igényelhető bárhol az országban rovás aláírásos igazolvány, csak annyit kell mondani, hogy dr. Kövér László kérésének megfelelően szeretne szavazni. Mivel potenciális szavazó elutasítása az ügyintéző felelősségét vetné fel, ezért inkább elkészíti az igénylőnek az ideiglenes alárovásos okmányt. Más kérdés, hogy ezt akár szavazás után is meg lehet csinálni, hiszen az okmányirodák és a választási rendszer nyilvántartása nincs összekötve…

(Rovás Infó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »