Ma sincs halálos áldozata hazánkban a koronavírusnak

Tizenhárom újabb igazolt esetben mutatták ki a koronavírus jelenlétét, de az áldozatok száma nem emelkedett.

A központi tájékoztatási honlap adatai szerint az aktív esetek száma vasárnaphoz képest Budapesten nyolc fővel 232-re, vidéken tizenhat fővel 355-re csökkent, összesen tehát 579 betegről tudunk. A részletező cikkből kiderül, a vasárnapinál eggyel kevesebb, 127 főt ápolnak kórházban, a lélegeztetőgépen tartott betegek száma továbbra is öt.

Budapesten kilenc fővel 1409-re, vidéken pedig 28 fővel 1664-re nőtt a gyógyultak száma, számuk tehát már 3073. A halottak száma nem emelkedett, a koronavírus eddig 360 fővárosi és 235 fővárosi áldozatot szedett.

Hírdetés

Az összes esetszám vasárnaphoz képest tehát tizenhárommal, 4247-re emelkedett.

Hatósági karanténban 2453 fő van, ami 129-cel haladja meg a vasárnapi értéket. A mintavételek száma 295 561, ami 1136-tal haladja meg a vasárnapi értéket.

Az operatív törzs javaslatára a kormányzat szigorította a Magyarországra történő beutazás feltételeit. Gulyás Gergely kancelláriminiszter vasárnap jelentette be, hogy vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az országokat. Utóbbiból korlátozás nélkül lehet belépni hazánk területére, de a másik két kategóriából érkezőkre karantén vár. A részletekről itt írtunk:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »