Ma Pozsonyban lép fel a Bëlga

Ma Pozsonyban lép fel a Bëlga

Idejét se tudjuk, mikor láthattuk fővárosunkban Magyarország egyik legkülönlegesebb formációját. Az is lehet, hogy még soha. Ma javul a statisztika.

A Bëlga nevű hiphop-trió az elmúlt tizenöt évben megkérdőjelezhetetlen része lett a magyar popkultúrának. Világlátásuk senkiéhez nem hasonlítható. Szövegeikben különös görbe tükröt tartanak elénk, kifordítják a kliséket és alaposan el is gondolkodtatnak, amellett, hogy ellenállhatatlan humoruk van.

Hírdetés

A pozsonyi magyar egyetemistákat tömörítő József Attila Ifjúsági Klub jóvoltából ma este az ország legjobb klubjának kikiáltott Majestic Music Clubban lép fel a Bëlga. A nagy klasszikusok mellett (Nemzeti hip-hop, Készüljél fel a hangulatra, Az a baj, Kavboj, Zsolti a béka, Királyok a Házban) várhatóan a nemrég megjelent Csumpa albumukról is játszanak.

Az előzenekar is izgalmas, ezért ajánlatos időben a helyszínre érkezni, lehetőleg 20.30-ra. Az Estendønt egy évvel ezelőtt alapította hét farnadi, illetve párkányi fiatal. Sok minden belefért az elmúlt időszakba, felléptek például a gímesi gólyatáborban, Prágában, Komáromban, sőt a budapesti A38 Hajón ők voltak a Jóvilágvan előzenekara. Az Estendøn zenéjében a népi motívumok funkkal és rockos riffekkel találkoznak. A csapatból az énekesnő, Kaszmán-Saróka Liliána a legismertebb, aki korábban versek megzenésítésével ért el komoly sikereket, például első helyezést a rimaszombati Tompa Mihály Országos Versenyen. (juk)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »