Ma meglehet az Eb első két továbbjutója

Ma meglehet az Eb első két továbbjutója

Ma újabb három mérkőzéssel folytatódik az Európa-bajnokság. Elsőként Oroszország játszik Szlovákia legjobbjaival a B csoportból, később Románia–Svájc, majd este Franciaország–Albánia mérkőzés lesz az A jelű négyesben.

Este meglehet az első két továbbjutó. Románia Svájccal mérkőzik. A románok az első meccsen kikaptak a franciáktól, a svájciak viszont megverték az albánokat. A románoknak nyerniük kell, hogy maradjon esélyük a folytatásra.

„Reálisan kell néznünk a dolgot. Nagyon erős ellenféllel játsszunk, amelynek 23 minőségi játékosa van, közülük 18-an csúcsbajnokságban szerepelnek, szóval nagyon tapasztalt gárdáról van szó. A svájciak 2004-től minden nagy világeseményen ott voltak, ezért igen kemény mérkőzésre számítok. A franciák elleni meccs már elmúlt, és remélem, hogy a játékosok motiváltan és koncentráltan lépnek pályára a győzelemért, mert ez a kulcsa a csoportból való továbbjutásnak” – jelentette ki Anghel Iordanescu, a román labdarúgó-válogatott kapitánya.

A svájciak is győzelemre játszanak: „A románok elleni meccs sok veszélyt rejt magában. Már az elejétől a kezünkbe kell vennünk az irányítást, és nem szabad kiengednünk. Mindenekelőtt nagyon magabiztosan kell pályára lépnünk, mert egy győztes meccs után vagyunk, ez nagy motivációt kell hogy adjon. Most mindenkinek még többet kell kiadnia magából ahhoz, hogy jól játsszunk” – nyilatkozta Vladimir Petkovic szövetségi kapitány.

Az A csoport másik meccsén a házigazdák az albánokkal találkoznak. Ha a franciák győznek, a legjobb tizenhat közé kerülnek. A találkozót Marseille-ben játsszák, amelyet a hétvégén csatatérré változtattak az orosz és az angol futballhuligánok.

„Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a biztonságot garantálják legyen. Én nem tudom pontosan, mi történt, de arra lehetett számítani, hogy az első csoportmeccsek nagyon kockázatosak ilyen szempontból. Ez nyilvánvalóan nem jó dolog, és nem vet jó fényt a labdarúgásra. Sajnos tény, hogy az ilyen események károkat okoznak a futballnak” – mondta Didier Deschamps, a francia szövetségi kapitány.

A Románia–Svájc meccs 18 órakor, a Franciaország–Albánia összecsapás pedig 21 órakor kezdődik. Előtte, 15 órakor a B csoportból Oroszország és Szlovákia mérkőzik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »