Ma lenne negyvenéves Tóth László „Doky”

Ma lenne negyvenéves Tóth László „Doky”

Tóth László „Doky” halálának híre hat évvel ezelőtt sokkolta a sportvilágot. A sokszoros szlovák kick-box bajnok 2012 áprilisában erőszakos bűncselekmény áldozata lett. Ma lenne negyvenéves.

„Senkinek sem kívánom azt a fájdalmat, amit nap mint nap átélünk. Lacikám szerető fiú, odaadó testvér, korrekt sportember volt, de az élet nagyon kegyetlenül elbánt vele. Azok pedig, akik felelősek a haláláért, már szabadlábon vannak. Közöttünk járnak-kelnek, és úgy viselkednek, mintha semmi sem történt volna. Lacikám ma lenne negyvenéves, az lenne a rendje, hogy otthon, a családdal ünnepeljük a születésnapját, nem pedig a temetőben kelljen emlékeznünk. Ezt a fájdalmat nem lehet szavakkal kifejezni” – nyilatkozta lapunknak Tóth Valéria, László édesanyja. Tóth László 1978. július 11-én született. Versenyezni Kassán kezdett. Sokszoros szlovák bajnok, Európa-bajnok, Eb-ezüstérmes volt. Két alkalommal világbajnoki ezüstérmet szerzett, számtalan Világkupán és más versenyen is kiváló eredményeket ért el. 1997-ben lett először szlovák bajnok. Sportpályafutása kis híján derékba tört egy súlyos autóbaleset miatt, az orvosok nem adtak neki sok esélyt a gyógyulásra. 2011-ben újra szlovák bajnok lett, és rendkívüli akaraterővel küzdött a világbajnoki aranyérem megszerzéséért. A 2011. október 22-i szkopjei világbajnokságon újabb ezüstérmet szerzett. Halála előtt néhány évvel saját klubot létesített, több tucat gyerekkel szerettette meg a kick-boxot.

A társai által csak Dokyként ismert sportoló 2012 húsvétjának szombatján egy szádelői diszkóban szórakozott, amikor belekötöttek. A válogatott vezetőedzőjévé nem sokkal korábban kinevezett sportoló nem akart verekedni, de rátámadtak, ütlegelni és rugdosni kezdték. Doky végül egy ablakon menekült ki támadói elől, de számos sérülésébe belehalt, holttestét másnap hajnalban találták meg a közeli erdőben.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »