Ma kupameccset játszik a DAC

Ma kupameccset játszik a DAC

A DAC labdarúgócsapata ma délután (17.00) a közép-szlovákiai IV. liga déli csoportjának újoncával, a Tatran Podkonice együttesével találkozik a Slovnaft Cup 2. fordulójában. A mérkőzést a Besztercebányától 15 kilométerre északkeletre fekvő településen rendezik.

A vendéglátók számára igazi futballünnep lesz az összecsapás, erről a profi módon működtetett, gyakran frissített Facebook-oldaluk is tanúskodik. A padkóciak külön meccssálat és zászlót is készítettek ebből az alkalomból, a fedett lelátóra szóló jegyek már korábban elkeltek. „Legyünk minél többen, és próbáljuk meg minél jobban megnehezíteni a Hyballa-csapat dolgát” – olvasható a Tatran oldalán.

A DAC számára természetesen csak a továbbjutás lehet a cél a kupában, ami a csapat hangulatát is fellendítené a szerediek (1:3), illetve a trencséniek (1:2) ellen elszenvedett idegenbeli vereségek után. „Bízni kell a fiúkban” – mondta Peter Hyballa még az AS elleni bajnoki után a hétközi kupameccsre utalva.

Hírdetés

Dominik Kružliak a sárga-kékek honlapjának így fogalmazott: „Nem szabad búslakodnunk, hiszen jól játszottunk a trencséniek ellen, csak az eredmény nem lett számunkra megfelelő. Jól kell edzenünk a hét során, szerdán pedig tovább kell jutni és győzelemmel hangolni a bajnokságra.”

A hazaiak újonc létükre eddigi két bajnokijukat megnyerték a IV. ligában, és a mezőny három százszázalékos csapata közé tartoznak. 

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ha a rendes játékidő döntetlen eredményt hoz, nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyesek következnek.

A továbbjutó a 3. fordulóban a Slovenské Ďarmoty–Fiľakovo összecsapás győzteséhez látogat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »