Ma kezdődik a Hello Wood nyári tábora

Ma kezdődik a Hello Wood nyári tábora

Csórompusztán újra összegyűlnek a fiatal magyar és külföldi építészek.

Kapolcs és Vigántpetend között félúton terül el Csórompuszta. Megfoghatatlan, édeni hely, ahol valahogy a lelkekben minden a helyére kerül. Hello Wood csapata már hetedik alkalommal rendezi meg itt éves művészeti alkotótáborát hazai és nemzetközi diákokkal, építészekkel, akik a komfortzónából kilépve tíz napig itt élnek és fogalmazzák meg a fáról és az építészetről vallott gondolataikat.

A táborba, amely 2015-ben elnyerte a rangos Architizer A+ Awards Learning kategóriájának díját, idén is több mint harminc országból érkeznek, hogy építményeikkel reflektáljanak a nemzetközi építészeti diskurzus egyik fontos témájára: a tavaly indult Project Village (Falu Projekt) folytatásaként az idei évben a letelepedés és a közösség otthonteremtésének kérdéseivel foglalkoznak az alkotók. A csoportvezetők között megtalálni a német installációs művészt, Markus Heinsdorffot vagy az interdiszciplináris kutatásokkal és kortárs urbanisztikával foglalkozó Urban Think-Tanket, az építészet szociális vonatkozásait elméletben és gyakorlatban kutató lisszaboni FORA-t, a Moszkva–Bázel–New York háromszögben mozgó Kosmos Architects csapatát és a berlini művészeti egyetem, az UDK kutatóit.

Tavaly a cél egy olyan alternatív, kísérleti faluközösség létrehozása volt, amelyben az elkészült installációk és épületek egymásra és a közösség igényeire adnak lehetséges válaszokat. Így született meg a guruló kocsma (Rolling Pub), a falumozi (Village Cinema) vagy éppen a migrációs ház (Migrant House) is.

A most készülő építészeti installációkat július 22-től a Művészetek Völgyében láthatja majd a nagyközönség.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »