Ma is csak a jól végzett munka után pihent meg egy tálib, de akkor végleg

Öngyilkos merényletet követtek el a tálib lázadók szombaton a közép-afganisztáni Vardak tartományban, legkevesebb hét embert, köztük rendőröket és polgári személyeket megöltek – közölték tisztségviselők.

Egy merénylő robbanóanyaggal megrakott gépkocsijával a tartományi székhely, Maidansar rendőrkapitánysága elé állt reggel, és működésbe hozta a pokolgépet.

A tartományi tanács két tagja is egymástól függetlenül azt mondta a dpa hírügynökségnek, hogy legkevesebb kilenc ember halt meg, és további legalább húsz megsebesült. Sah Dzsahan tartományi kormányzó hét ember haláláról és 11 sebesültről számolt be. A dpa megjegyezte, hogy a kormánytisztviselők általában kisebbíteni szokták az áldozatok számát.

Hírdetés

Zabihullah Mudzsahid, a tálibok szóvivője közölte, hogy mozgalmuk követte el a támadást.

Közben az egyik legtöbb tálib támadást elszenvedő tartományban, Kandahárban szigorú biztonsági intézkedések mellett megtartják ezen a napon azt a parlamenti választást, amely az ország többi részében már a múlt szombaton lezajlott, de ebben a tartományban egy súlyos merénylet miatt elhalasztottak.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »