Ma hivatalosan is elkezdődött a gyártás a Jaguar nyitrai üzemében

Ma hivatalosan is elkezdődött a gyártás a Jaguar nyitrai üzemében

Három év, két hónap és két hét telt el azóta, hogy Szlovákia aláírta a Jaguar Land Rover nyitrai üzemének megépítéséről szóló memorandumot a vállalat vezetőivel. Robert Fico az évtized beruházásának nevezte az új autógyárat, bár ekkor már jócskán a választási kampány közepében jártunk.

Az elmúlt három évben a Jaguar felépítette a gyárat, nagy nehezen kiegyezett az első fázisban felvett 1300 alkalmazottjával a bérekről, és legyártott 500 autót üzemteszt céljából, amelyek aztán a darálóban végezték.

A beruházás nagysága 1,4 milliárd euró volt, ehhez a szlovák állam 125 millió euró gazdasági ösztönzőt (támogatást) biztosított. Eredetileg a Jaguar 900-1800 euró közötti fizetésékkel csábította az embereket magához,az üzemi átlagkereset 1225 euró lett volna bruttóban. Csakhogy ebbe a cégvezetés már beleszámolta a bónuszokat, az utazási támogatást illetve a tizenharmadik fizetést is.

Hírdetés

A Jaguár ma hivatalosan is megkezdi a gyártást, mégpedig a Land Rover Discovery luxusmodelleivel, amelyeknek gyártását az angliai Solihulleből telepítette át, az ottani alkalmazottakat leépítve.

Körkép.sk, HNonline.sk

Nyitókép: dennikn.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »