Ma folytatódik a tárgyalás Ján Kuciak meggyilkolásának ügyében

Ma folytatódik a tárgyalás Ján Kuciak meggyilkolásának ügyében

Május 24-én, kedden folytatódik a bazini Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS) Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása, valamint az ügyészek tervezett gyilkossága ügyében indított per.

Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásának ügyében Marian Kočner és Alena Zsuzsová bűnösségéről dönt a bíróság. Mindkét gyanúsítottat eredetileg felmentették a vádak alól, azonban később visszaadták az ügyet az elsőfokú bíróságnak.

Hírdetés

Miroslav Marčeket és Szabó Tamást 25 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, Andruskó Zoltánt pedig 15 éves szabadságvesztésre.

Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Petr Šufliarský volt főügyészhelyettes meggyilkolásának előkészülete miatt öt személy – Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Szabó Tamás, Dušan Kracina és Darko Dragič – ellen emeltek vádat.

Az áprilisi meghallgatáson Szabó Tamás beismerte mindazokat a bűncselekményeket, amelyekkel ebben az ügyben vádolták, míg Kuciak meggyilkolása kapcsán már jogerősen elítélték.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »