Ma eldől, hogy Tarlós hallgat-e Orbánékra

Mai rendkívüli ülésén dönthet a 3-as metróvonal rekonstrukciója miatt szükséges járműpótlásról a Fővárosi Közgyűlés.

A Tarlós István főpolgármester, valamint Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztésben két változat szerepel a járműpótlás megoldására: az egyik új buszok vásárlását, a másik szolgáltatás megrendelését irányozza elő. „A metrószerelvények nagy befogadóképességének kiváltása érdekében” mintegy 150 csuklós autóbusz forgalomba állítása szükséges – hangsúlyozták.

Az előterjesztők a szolgáltatás megrendelésével szemben 110 új lengyel Solaris autóbusz beszerzésére tesznek javaslatot. A maradék 40 buszt más vonalakról csoportosítanák át.

A 3-as metróvonal rekonstrukciója a tervek szerint az idén novemberben kezdődne meg, a forgalomba helyezés határideje 2019 júniusának vége.

Buszbalhé

A kormány viszont azt szeretné, ha a főváros magyar buszokat vásárolna, ezt hangsúlyozandó tegnap Kovács Zoltán bejelentette: nemzeti autóbusz-gyártási stratégia kidolgozásáról és végrehajtásáról határozott a kormány. Tarlós ugyanakkor a Hír TV-ben arról beszélt, hogy akár csúszhat is a beruházás, ha a kormány ragaszkodik a drágább magyar járművekhez. A magyar cég vezetője közben bérleteket ajánlott fel, illetve úgy fogalmazott, hogy csak papíron drágább a hazai.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »