Ma egyeztetnek a tárcák a terrorizmus elleni akciótervről

Már ma egyeztetnek a terrorizmus elleni akciótervről a Belügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium illetékesei – tudta meg minisztériumi forrásokból a Magyar Idők.

Magyar Menedék - Sitchin

Az újság online kiadása szerint, az intézkedéscsomag végleges változatát elküldik a pártoknak, majd ötpárti egyeztetésre hívják a parlamenti frakciókat. A képviselőcsoportoknak egy hét áll majd rendelkezésükre ahhoz, hogy kidolgozzák az álláspontjukat. Ezután, még április elején nyújtják be a terrorellenes akciótervet az Országgyűlésnek.

A parlament is megkezdi kedden újabb kéthetes ülését, ahol végleges formába kerülhet a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló kormányzati javaslat. A már megszavazott törvényt, mint ismeretes, Áder János köztársasági elnök küldte vissza megfontolásra a képviselőknek.

A Ház napirend előtti felszólalásokkal kezdi munkáját, ezt a két órában elhangzó interpellációk, majd az azonnali kérdések és válaszok órája követi. A képviselők a késő délutáni óráktól a szerdán elfogadni tervezett javaslatok utolsó, bizottsági jelentésekről szóló vitáit folytatják le. A szerdai határozathozatalok idején tizenhárom előterjesztésről dönthet a parlament. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János javaslatára módosíthatják az államháztartási törvényt, így a kormány egy kiemelt közfeladat ellátására akkor is adhatna költségvetési forrásokat, ha az ahhoz szükséges előirányzat csak később biztosítható. A képviselők a közérdekű adatigényléssel összefüggésben a paksi atomerőmű bővítéséről szóló törvényt is módosíthatják. A parlament szerdán Áder János köztársasági elnök kifogásait megfontolva módosíthatja a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló, korábban már elfogadott előterjesztést. Az erről szóló vitára szintén szerdán, a szavazást megelőző órákban kerülhet sor.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »