Ma dönt a Legfelsőbb Bíróság Kočnerék sorsáról

Ma dönt a Legfelsőbb Bíróság Kočnerék sorsáról

Megkezdődött a Legfelsőbb Bíróság ülése, melyen a Kuciak-gyilkosság perének további sorsáról dönthetnek.

Ha elfogadják a Speciális Ügyészség (ÚŠP) ügyészének fellebbezését, akkor tovább folytatódhat a bírósági tárgyalás, ha viszont megerősítik a Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) korábbi döntését, akkor Marián Kočnert és Alena Zsuzsovát jogerősen is felmentik a gyilkosság megrendelésének vádja alól.

Alena Zsuzsová nem vesz részt személyesen a keddi tárgyaláson, Marián Kočner és Tomáš Szabó már a helyszínen vannak.

Hírdetés

Tavaly szeptemberben szinte sokként érte a szlovák közvéleményt a hír, hogy a Marián Kočnert és Alena Zsuzsovát a bíróság nem találta bűnösnek Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásában. A Specializált Büntetőbíróság szenátusa a három vádlott közül egyedül Szabó Tamást ítélte el, 25 év letöltendő szabadságvesztést kapott, az ítélet viszont még nem jogerős. 

A gyilkosság megszervezésében és végrehajtásában részt vett még Miroslav Marček és Andruskó Zoltán is, de az ügyüket külön tárgyalta a bíróság. Andruskó vádalku fejében 15 évet kapott, Marčeket viszont – Szabóhoz hasonlóan – 25 évre ítélték el. Mindkét személy ítélete jogerős, így már csak a korábban említett három vádlott sorsa kérdéses.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »