Ma a vonatok ugyanúgy közlekednek, mint egy rendes munkanapon

Ma a vonatok ugyanúgy közlekednek, mint egy rendes munkanapon

A rendkívüli államünnep ellenére a vonatok kedden (október. 30.) is úgy fognak közlekedni, mint egy rendes munkanapon. Erről Tomáš Kováč, a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szóvivője tájékoztatott hétfőn. A mindenszentek ünnepének közeledtével a vonatjáratok egyre telítettebbek.

A rendkívüli államünnep napján Pozsonyból 11:43-kor induló és Kassára 16:37-kor megérkező InterCity (IC) vonat helyjegyeinek 93%-a már hétfőn délelőtt elkelt. A Pozsonyból Kassára 8:03-kor induló gyorsvonatra szóló menetjegyek 84%-át adták már el.

A ZSSK a mindenszentek ünnepére tekintettel szerda (október 31.) és vasárnap (november 4.) között növeli a járatsűrűséget. Összesen 26 soron kívüli járatot indítanak útnak, menetidejük megtalálható az aktuális menetrendben.

Hírdetés

Vasárnap, november 4-én, 14:16-kor indul Kassáról Pozsonyba egy soron kívüli gyorsvonat. A műszaki lehetőségekhez mérten bővíteni fogják a rendszeres járatok – IC, expressz-, gyors-, regionális gyors- és személyvonatok – kapacitását is.
A szerdán, 17:43-kor Pozsonyból Kassára induló IC vonat ülőhelyeinek 73%-át hétfő délelőttig már lefoglalták. A csütörtöki (november 1.) járatok közül a legnagyobb az érdeklődés a Prágából Pozsonyba közlekedő EuroCity (EC) vonat iránt, helyjegyeinek 68%-a kelt el hétfő délelőttig.

A szombaton (november 3.), 11:23-kor Kassáról Pozsonyba induló IC vonat ülőhelyeinek 74%-a foglalt.
Fogynak az ülőhelyek a vasárnap (november 4.) közlekedő vonatokra is. A Homonnából Pozsonyba közlekedő, 14:06-kor induló gyors ülőhelyeinek 73%-a, a Kassáról Pozsonyba közlekedő, 10.07-kor induló vonat ülőhelyeinek 72%-a volt foglalt hétfő délelőtt.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »