M4: „egy éve hatvanmilliárd rohad a földben”

M4: „egy éve hatvanmilliárd rohad a földben”

Félpályás útlezárással tiltakozott a Magyar Szocialista Párt a tervezett M4-es gyorsforgalmi út építésének leállítása ellen annak egyéves évfordulóján. Az ellenzéki párt szerint Orbán Viktor és Simicska Lajos ellenségeskedésének a levét a Kelet-Magyarországon élők százezrei isszák meg.

A négyes számú főút mellé hirdetett egyórás félpályás útlezárást az MSZP. A fél kilométeres kocsisorral az M4-es építésének leállítása ellen tiltakoztak. „A kormány nemcsak bolondok napján nézi bolondnak a térségünkben élőket, hanem immár egy éve. Egy éve hazudoznak, ködösítenek arról, hogy miért állították le az építkezést. Közben pedig mi továbbra is kénytelenek vagyunk a 4-es halálúton közlekedni, és autópálya hiányában térségünkbe kevesebb tőke és munkaadó érkezik” – jelentette ki Rózsa Endre, az MSZP megyei közgyűlési képviselője.

A kormány egy éve döntött úgy, hogy nincs pénz az M4-es eredeti tervek szerinti megépítésére. Az egyik fő kivitelező a Strabaggal konzorciumot alkotó Közgép volt. A Miniszterelnökség szerint az Európai Unió kartellgyanú miatt állíttatta le az építkezést, de ezt  Brüsszelből egyetlen egyszer sem erősítette meg. A már elkészült hídelemek egy éve részei az alföldi tájnak.

„Mondják mostanság, és jött ki ilyen kutatás, hogy a magyar embereket már nem annyira érdekli a korrupció, mert beletörődtek abba, hogy hát végül is a Fidesz épít valamit, tudjuk, hogy húsz százalékát, felét ellopják, de legalább valami stadion, vagy valami kisvasút végül is ott marad. Ez az a hely, ami mindenkit arra kell figyelmeztessen, hogy ez már annyira mindennek az alja, amit a Fidesz ezzel az üggyel művel” – hangoztatta Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő.

A legújabb kormányzati elképzelések szerint úgynevezett gyorsút lesz a tervezett M4-esből. Ám hogy ez milyen műszaki tartalmat jelent, arról még a közlekedési szakemberek sem tudnak egységes véleményt mondani.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »