M�r n�gy helyen �mlik a g�z az �szaki �ramlatb�l

Újabb, immár a negyedik helyen ömlik a gáz a tengeren az Északi Áramlat vezetékből – közölte a svéd parti őrség szóvivője a Svenska Dagbladet című napilappal szerdán késő este.

"A négy szivárgásból kettő Svédország kizárólagos gazdasági övezetében található" – mondta Jenny Larsson szóvivője az újságnak. A másik kettő Dánia kizárólagos gazdasági övezetében van.

Bár a feltételezett rongálások idején egyik csővezeték (Északi Áramlat-1 és -2) sem volt használatban, mindkettő fel volt töltve gázzal, amely most a Balti-tengerbe ömlik.

A most felfedezett sérült rész az Északi Áramlat-2 vezetéken van, az Északi Áramlat-1-en talált jelentős nagyságú lyuk közvetlen közelében – magyarázta a svéd parti őrség.

Oroszországban is vizsgálat indult

Hírdetés

Oroszországban nemzetközi terrorizmus miatt nyomozás indult az Északi Áramlat gázvezetéket ért szabotázsakció miatt – jelentette be az orosz főügyészi hivatal.

Azt írták: a gázvezetéket ért támadás jelentős gazdasági károkat okozott Oroszországnak, mivel korábban ezeken a vezetékeken keresztül szállítottak gázt Európába (bár az utóbbi hónapokban teljesen leállt a szállítás).

Az ügyben az orosz állambiztonság, az FSZB indított vizsgálatot – közölte a főügyészség.

(MTI – Index)

Korábban írtuk: Volt lengyel külügyér a gázvezeték-robbantásról: "Thank you, USA" – Biden februárban megígérte


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »