Lúzerek: Legalább tíz betolakodó élősködő öngyilkosságot kísérelt meg, mert a bevándorlásellenesek nyerték az ausztrál választást

Többen öngyilkosságot kíséreltek meg a naurui és a manusi menekülttáborokban a Scott Morrison vezette kormányzó ausztrál konzervatív pártszövetség választási győzelme nyomán – közölték szemtanúk, ügyvédek és a helyi rendőrség kedden. Miért csak kísérelnek, miért nem fejezik be? Azért, mert nem akarnak meghalni, csak szánalmat ébreszteni!

Kommentárok szerint a kormánykoalíció győzelme után szertefoszlott sok menekült arról szóló reménye, hogy a Munkáspárt sikerével esetleg enyhülni fog a rendkívül szigorú ausztrál menekültügyi politika. Az előzetes közvélemény-kutatások, illetve a választás után pár órával kiadot exit poll eredmények még egyaránt a legfőbb ellenzéki erő győzelmét jósolták.

Hírdetés

Scott Morrison ugyanakkor már kampányában a bevándorlók éves kvótájának csökkentését és a menekültek számának befagyasztását ígérte. A kormányfő azt mondta, ha újraválasztják, akkor a következő időszakban évente 160 ezerben szabják meg a befogadható bevándorlók felső határát, az évente befogadható menekültek számát pedig 18 750 főben fagyasztanák be.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »