Luxemburgi keresztényellenes szélsőség

Luxemburgi keresztényellenes szélsőség

Így Ausztriában a nagypéntek nem lesz állami ünnepnap, mert sógoraink a buta luxemburgi bírókhoz kénytelenek alkalmazkodni.

Ausztriában indulatos csetepaté szikrázott ama kérdés körül, hogy nagypéntek szabadnap maradjon-e a jövőben is. A konfliktus abból fakadt, hogy a szélsőséges Európai Bíróság egy ítéletében kimondta, hogy az osztrák rendszer sérti az úgynevezett egyenlő bánásmód elvét. A nagypéntek nem lehet államilag elrendelt szabadnap, mert vallási ünnepről van szó.

A buta luxemburgi bírók nem olvasták a lisszaboni szerződést.

„Ösztönzést merítve Európa kulturális, vallási és humanista örökségéből, amelyből az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen jogai, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, valamint a jogállamiság egyetemes értékei kibontakoztak” – áll a preambulumban.

Vallási örökség…

Már 2007 decemberében sem merték a preambulumba beleírni a keresztény szót, ezért a keresztény helyett a „vallási” szerepel. Igen ám, de a nagypéntek egyértelműen keresztény örökség a kontinensen. Az ostoba, műveletlen, az Európai Bíróság luxemburgi székhelyén az uniós polgárok adóbefizetéseiből hatalmas jövedelmet húzó lusta bírók azonban nem foglalkoznak a tényekkel.

Csak a sötét rögeszmék vezérlik csökött elméjüket.

Nagyon érdekes, hogy Európában a nagypénteket több mint másfél évezrede megülik, néphagyományok tartoznak hozzá – a csángók aszupénteknek hívják -, a protestánsok a legnagyobb ünnepnek tekintik, amiként egyébként a katolikusok is.

A szűkfejű luxemburgi bírók azonban semmit nem tudnak erről.

Így Ausztriában a nagypéntek nem lesz állami ünnepnap, mert sógoraink a buta luxemburgi bírókhoz kénytelenek alkalmazkodni. Minden munkavállaló kérhet egy plusz szabadnapot a munkahelyén, ami az ő személyes vallási ünnepe.

Hírdetés

Az osztrák politika térdet hajtott – nem az oltárnál.

Azzal vigasztalják a polgárokat, hogy nem lesz kevesebb szabadnapja az osztrák munkavállalóknak: továbbra is 13 államilag elrendelt ünnepnap lesz az országban, és a lakosság 96 százaléka számára nem változik semmi.

Ám a keresztényüldözés diadalmasan célt ért.

Egy ősrégi rendszert kellett lebombázni, mert a luxemburgi központú Európai Bíróság buta, műveletlen, szűklátókörű és keresztényellenes bírói szerint nem volt politikailag korrekt, hogy kifejezetten a keresztények számára volt egy ünnepnap egy tagállamban.

Igaz, a keresztényellenességnek „gazdag” hagyománya van a földrészen.

Néró például az első század közepén, miután a város őt gyanúsította Róma felgyújtásával, elterjesztette, hogy a keresztények a tettesek, és tömegesen vetette börtönbe Krisztus követőit. Az évszázadok teltével azonban a diktátorok észlelték: a vértanúk még több embert vonzottak Krisztus követésére.

Ezért alattomosabbá vált a keresztényüldözés.

A kommunisták igyekeztek titokban megölni keresztényeket, haláluk okát meghamisították, illetve az eltitkolhatatlan mártírok mellé – Apor Vilmos, Brenner János, Márton Áron – úgynevezett munkásmozgalmi hősöket próbáltak felmagasítani, fényezni.

Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon.

„Irakban a keresztények száma a konfliktusok előtt 1,2 millió volt, jelenleg mindösszes 0,2 millióra becsülik, de hasonló tendenciákkal nézünk szembe Szíriában, Libanonban” – közli egy tanulmány.

Európaiak védik a keresztényeket – a Közel-Keleten…

„Ez emberi jogi és nem csak hitbeli kérdés. Európaiként, EP-képviselőként és kereszténydemokrataként fontos ügynek tartom, hogy minden eszközzel segítsük az üldözött keresztényeket” – mondta nagyon helyesen Hölvényi György európai parlamenti képviselő. Ő már sokadik iraki és egyiptomi útja után Szíriában járt Böjte Csaba testvérrel és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetessel.

Itt az ideje, hogy Luxemburgba is ellátogassanak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »