Ludovic Orban: Megkapják bérük 75 százalékát a szülők, hogyha a koronavírus-járvány miatt felfüggesztik az oktatást

Ludovic Orban: Megkapják bérük 75 százalékát a szülők, hogyha a koronavírus-járvány miatt felfüggesztik az oktatást

Megkapják bérük 75 százalékát a szülők, hogyha a koronavírus-járvány miatt felfüggesztik az oktatást – jelentette ki csütörtökön Petrozsényban Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő szerint – a korábbi gyakorlattól eltérően – nem országos szintű intézkedésről van szó, hisz az iskolákat is lokálisan zárják majd be ott, ahol a járványtani mutatók ezt indokolttá teszik.

Ludovic Orban miniszterelnök részt vett csütörtökön a petrozsényi bányamúzeum megnyitásán.

Ludovic Orban: Az adatok szerint sikerült megállítanunk az új koronavírusos esetek számának növekedését

Hírdetés

Az adatok szerint sikerült megállítanunk az új koronavírusos esetek számának növekedését – jelentette ki csütörtökön Petrozsényban Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő szerint a karanténtörvény megjelenését megelőző három hétben fennállt a veszélye annak, hogy mértani haladvány szerint emelkedjenek az esetszámok.

Orban kérdésre válaszolva azt mondta, hogyha múlt csütörtökön 1356 új eset volt, és ezen a csütörtökön 1345, azt jelenti, hogy a kormánynak sikerült megfékeznie az esetszámok növekedését.

A kormányfő sikerként értékelte, hogy jelenleg mintegy harmincezer ember van különböző típusú elkülönítésben és karanténban, akik – a törvény hiányában – az utcákon lennének és terjesztetnék a fertőzést, ahogyan az három héten át történt.

Agerpres


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »