Ludovic Orban: kénytelenek leszünk sürgõsségi rendeleteket kiadni

Ludovic Orban: kénytelenek leszünk sürgõsségi rendeleteket kiadni

A megalakulĂł kormĂĄny „kĂŠnytelen lesz” sĂźrgőssĂŠgi kormĂĄnyrendeleteket kiadni, mert rendezni kell az alĂĄrendelt intĂŠzmĂŠnyek mĹąkĂśdĂŠsĂŠt – jelentette ki hĂŠtfő este Ludovic Orban kormĂĄnyalakĂ­tĂĄssal megbĂ­zott miniszterelnĂśk a tĂĄrsdalmi partnerekkel folytatott tĂĄrgyalĂĄsokat kĂśvetően.

Orban szerint a Nemzeti LiberĂĄlis PĂĄrtnak (PNL) ‘van megfelelő szĂĄmĂş szakembere’, Ă­gy semmi szĂźksĂŠg arra, hogy a SzociĂĄldemokrata PĂĄrt (PSD) embereit, akĂĄr ĂĄllamtitkĂĄr szinten is, megtartsĂĄk.

A kijelölt miniszterelnök szerint bármely határozat vagy jogszabály elfogadása előtt konzultálni kell a civil társadalommal.

Hírdetés

Amikor azt kĂŠrdeztĂŠk, hogy megfontolja-e, hogy az RMDSZ kĂŠrĂŠsĂŠnek megfelelően a kĂśltsĂŠgvetĂŠsben a hazai nemzeti ĂśssztermĂŠk (GDP) 6%-ĂĄt kĂźlĂśnĂ­tsĂŠk el az oktatĂĄsra, azt vĂĄlaszolta, hogy az oktatĂĄsra szĂĄnt Ăśsszegek ‘minden bizonnyal nĂśvekedni fognak’, de hangsĂşlyozta, hogy “egyik naprĂłl a mĂĄsikra” nem tudnak ennyit nĂśvelni.

Orban ‘viccesnek’ talĂĄlta, hogy Viorica Dăncilă, a PSD elnĂśke a JapĂĄnba lĂĄtogatĂł ĂĄllamfő felfĂźggesztĂŠsĂŠről beszĂŠl, amikor Klaus Johannis most is annak a bakinak a helyrehozĂĄsĂĄn dolgozik, amit a PSD kĂśvetett el a tavaly, amikor a Bukarestbe lĂĄtogatĂł japĂĄn miniszterelnĂśkĂśt senki nem fogadta a kormĂĄnynĂĄl.

Orban szerint Dăncilă ĂĄlhĂ­reket terjeszt, amikor a PNL-n kĂŠri szĂĄmon, hogy miĂŠrt nem lobbizott, hogy a Volkswagen ne BulgĂĄriĂĄba, hanem RomĂĄniĂĄba telepĂ­tse ĂźzemĂŠt, mert ez ‘nem politikai kĂŠrdĂŠs, hanem a nĂŠmet vĂĄllalat dĂśntĂŠse’. (agerpres)

NyitĂłkĂŠp:expresspress.com


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »