Ludovic Orban az újabb ügyvivõ miniszteri javaslatokról: bármit lép is már Dãncilã, hiábavaló

Ludovic Orban liberĂĄlis pĂĄrti elnĂśk „rossz vĂŠlemĂŠnnyel van” a Viorica Dăncilă kormĂĄnyfő ĂĄltal pĂŠnteken javasolt Ăşjabb Ăźgyvivő miniszterekről.

Ezt a Nemzeti LiberĂĄlis PĂĄrt (PNL) Nagyszebenben tartĂłzkodĂł elnĂśke jelentette ki pĂŠnteken, hozzĂĄtĂŠve, hogy „a PNL bizalmatlansĂĄgi indĂ­tvĂĄnyt kezdemĂŠnyezett, ĂŠs bĂĄrmit lĂŠp is mĂĄr Viorica Dăncilă, hiĂĄbavalĂł lesz”.

„Rossz vĂŠlemĂŠnnyel vagyok rĂłluk” – vĂĄlaszolta Orban arra a kĂŠrdĂŠsre, hogy mi a vĂŠlemĂŠnye az Ăşjonnan javasolt Ăźgyvivő miniszterekről.

Hírdetés

A PNL elnöke elismételte, meggyőződése, hogy a jelenlegi kormány megbukik a bizalmatlansági indítvány nyomán.

„A PNL bizalmatlansĂĄgi indĂ­tvĂĄnyt kezdemĂŠnyezett, ĂŠs bĂĄrmit is lĂŠp mĂĄr Viorica Dăncilă, hiĂĄbavalĂł lesz. CsĂźtĂśrtĂśkĂśn sor kerĂźl az indĂ­tvĂĄny vitĂĄjĂĄra ĂŠs a voksolĂĄsra, ĂŠs ez a kormĂĄny tĂśrtĂŠnelem lesz” – mondta mĂŠg Orban, azzal tĂĄmasztva alĂĄ kijelentĂŠsĂŠt, hogy a dokumentumot 237 tĂśrvĂŠnyhozĂł Ă­rta alĂĄ, ĂŠs legalĂĄbb heten fogjĂĄk mĂŠg azt tĂĄmogatni, tehĂĄt 244 voksra szĂĄmĂ­tanak.

Viorica Dăncilă kormányfő pénteken Ăşjabb Ăźgyvivő miniszterekre kĂźldĂśtt kinevezĂŠsi javaslatokat Klaus Iohannis államelnöknek, tájékoztattak hivatalos források. Az említett források szerint a miniszterelnök Gabriel Leş védelmi minisztert javasolja ügyvivő belügyminiszternek, Daniel Suciu miniszterelnök-helyettest ügyvivő igazságügyi miniszternek, Nicolae Hurduc kutatási minisztert pedig ideiglenes oktatási miniszternek.

A kormányfő ugyanakkor ideiglenes jelleggel Ioan Deneş víz- és erdőgazdálkodási minisztert bízná meg a környezetvédelmi tárca, Niculae Bădălău gazdasági minisztert az energetikai tárca vezetésével, míg Ştefan Oprea üzleti szféráért felelős miniszter a parlamenttel való kapcsolattartásért is felelne. A javaslat értelmében Alexandru Petrescu lenne a stratégiai partnerségekkel foglalkozó kormányfőhelyettes. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »