Ludovic Orban: Az általunk elképzelt kormánystruktúra 16 miniszterből áll (VIDEÓ)

Tizenhat miniszterből álló kormánystruktúrát szorgalmaz a Nemzeti Liberális Párt (PNL), amely a központi közigazgatás hatékonyabbá tétele érdekében csökkentené az ehhez tartozó ügynökségek és hivatalok számát is.

Ludovic Orban pártelnök a román közszolgálati televízió egyik vasárnapi műsorában azt mondta, szükség van a közigazgatás hatékonyságát növelő intézkedésekre. “Egyetlen európai országban sincs 28 miniszter, mint a jelenlegi kormányban. Az általunk elképzelt kormánystruktúra 16 miniszterből áll” – fogalmazott Orban, hozzátéve, hogy csökkenteni kellene a központi közigazgatáshoz tartozó ügynökségek, hatóságok, hivatalok számát, és a dekoncentrált szervek struktúráit is hatékonyabbá kellene tenni.

Hírdetés

Orban szerint a PNL folytatná a közigazgatás digitalizációját célzó projekteket a közszolgáltatások javítása érdekében.

“Két éve, amióta a Szociáldemokrata Párt van hatalmon, egyetlen olyan nagyobb szabású szerződést sem kötöttek, amely informatizálásról, digitalizációról szólna, és javítana az állampolgároknak nyújtott szolgáltatásokon, márpedig a mi programunkban ezek alapvető dolgoknak számítanak” – nyomatékosította Ludovic Orban.

Agerpres


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »