Ludovic Orban: Az állami költségvetésből fizetik a koronavírus-járvány miatt kényszerszabadságra küldött munkavállalók juttatását

Ludovic Orban: Az állami költségvetésből fizetik a koronavírus-járvány miatt kényszerszabadságra küldött munkavállalók juttatásátAz állami költségvetésből fizetik a koronavírus-járvány miatt kényszerszabadságra küldött munkavállalók juttatását – jelentette be a szerdai, videokonferencia-rendszerben tartott kormányülésen Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő hangsúlyozta: nagy figyelemmel követik a koronavírus-járvány gazdasági hatásait mind belföldön, mind azokban az országokban, amelyekkel Románia gazdasági kapcsolatban áll.

Hírdetés

Orban szerint „azt a módszert választották”, hogy a költségvetésből fedezzék a koronavírus-járvány miatt kényszerszabadságon lévő munkavállalók juttatását. Arra számítanak, hogy a jól működő, rendes adófizető vállalatok a válság után rövid időn belül ismét megerősödnek és folytatják tevékenységüket. Ehhez nagyban hozzájárulna, ha a járvány ideje alatt nem menesztenék, hanem kényszerszabadságra küldenék alkalmazottjaikat, ezért az állam átvállalja ennek költségeit – mondta. (Agerpres)


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »