Lubyová szerint nem bizonyították, hogy plágiummal szerzett titulust Andrej Danko

Lubyová szerint nem bizonyították, hogy plágiummal szerzett titulust Andrej Danko

Az egyes főiskoláknak kellene őrködniük a bizottságok minőségéért és az elfogadott munkákért úgy, hogy az egyént, aki semmilyen szándékos vétséget vagy bűntényt nem követett el, ne lehessen 15 vagy 20 évvel később botrányba keverni. Mindezt Martina Lubyová (SNS) oktatásügyi miniszter konstatálta a Bél Mátyás Egyetem akadémiai szenátusa által létrehozott bizottság jelentésére reagálva, amely Andrej Danko rigorózusi munkáját vizsgálta.

Lubyová a Tablet.tv-nek nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy a bizottság hiányosságokat konstatált, amelyeket az akadémiai szabályok megsértésének tart “több esetben” az elmúlt 20 évből, tehát nem csak az SNS elnöke esetében.

állítja a miniszterasszony.

mondta Lubyová aki a most beterjesztett törvénymódosítást néhány részét is pontosította, ebben ugyanis már szó esik olyan bűncselekményekről, amelyek elkövetése miatt elvehető a titulus.

Hírdetés

közelítette meg a nemzetiek minisztere.

Nem írták bele a jelentésbe a “plágium” szót

Ahogy arról korábban a Körkép.sk-n is beszámoltunk, az akadémiai szenátus által létrehozott bizottság megállapította, hogy Andrej Danko szlovák házelnök munkájának 74 oldalából 64 oldal lényegében teljes egészében hivatkozás nélkül felhasznált idézet más munkákból. Sok esetben teljes bekezdések, sőt fejezetek kerültek másolásra.

Danko a bizottsági jelentés nyilvánosságra kerülte után azzal védekezett, hogy a jelentésben egyszer sem írták le azt, hogy “plágium”, csupán az idézetek hivatkozásának hiányát állapították meg, amivel csak az akadémiai szabályokat sértette meg.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »