Ľubos Blaha egy Kočnerrel üzeneteket váltó korábbi bírót nevezett ki szóvivőjének

Ľubos Blaha egy Kočnerrel üzeneteket váltó korábbi bírót nevezett ki szóvivőjének

David Lindtner, a Pozsonyi Kerületi Bíróság volt vezetője, Ľuboš Blahának (Smer) lett a szóvivője. A dolog annyiból érdekes, hogy Lindtner korábban a Threema alkalmazáson keresztül több száz üzenetet váltott Marián Kočnerrel.

Az együttműködést egyébként maga Ľuboš Blaha adta hírül, miután eldicsekedett vele a közösségi oldalán. Lindtner korábban több perben is képviselte a Smert és képviselőit, köztük magát Blahát is.

Robert Kaliňák az aktuality.sk hírportálnak elmondta, Lindtner valóban a Smernek dolgozik. A volt belügyminiszter szerint az ügyvéd kiváló munkát végzett, sajnálja, hogy jelenleg nem dolgozhat bíróként, miután Lindtnert felfüggesztette az ügyvédi kamara.

Kaliňák elmondta, a továbbiakban is szívesen együttműködne Lindtnerrel, sőt azzal sincs gondja, hogy a szakember korábban több üzenetet váltott  Kočnerrel.

Hírdetés

Az ügyvéd és Kočner közötti kommunikációt a Postoj.sk portál tette közzé meg tavaly októberben, kiderült,  a felek Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása után is beszéltek egymással.

„Mit szólsz ehhez a Waterloo-hoz? Az ellenzék szent inkvizícióra játszik!”- írta Lindtner. “Már kint vagy belőle. A calabriai maffia már beleavatkozott. Csak egy napig voltál érdekes. Fico jobb célpont. Valószínűleg öregszel!” “De csak egy hajszálnyit!” – reagált Kočner.

Lindtner maga is megerősítette kapcsolatait Kočnerrel a Sme-nek.

“Volt ilyen kommunikáció. Nem tudom szó szerint felidézni, nem tudom megmondani, belenyúltak-e vagy sem”- jelentette ki Lindtner.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »