Löw: Jobbak voltunk a franciáknál

A német kapitány úgy véli, csapata nem érdemelte meg a kiesést. Deschamps szerint beírták magukat a történelembe.

Folyamatosan frissülő, élő hírfolyamunkat IDE KATTINTVA éri el!

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya keserűen nyilatkozott a franciaktól elszenvedett 2-0-ás vereség után, mert érzése szerint az ő együttese játszott jobban a labdarúgó Európa-bajnokság marseille-i elődöntőjében.

„Miénk volt a jobb csapat. Rengeteg munkát tettünk a meccsbe, mentünk előre és az egyéni párharcokban is jól teljesítettünk” – jelentette ki határozottan a világbajnok együttes szakvezetője. „Balszerencse, hogy az első félidő legvégén büntetőt ítéltek ellenünk. Megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk betalálni. Egyszerűen nem volt ma szerencsénk. A 2010-es világbajnokságon és a 2012-es Eb-n úgy kaptunk ki az elődöntőkben, hogy az ellenfél jobb volt nálunk, ma viszont jobbak voltunk a franciáknál, de ők szerezték a gólokat.”

A kapitány szintén megjegyezte, hogy Mario Gomez és Sami Khedira sérülés, illetve Mats Hummels pedig eltiltás miatt nem játszhatott, márpedig ők nagyon hiányoztak a pályáról, ráadásul a második félidő elején Jerome Boateng is megsérült, tovább nehezítve a helyzetüket.

„Nehéz őket pótolni, de nem tehetek szemrehányást azoknak, akik pályára léptek. Mindent megtettek, amit kértem tőlük, bátran küzdöttek végig” – mondta Löw, aki az első francia gólt a balszerencse számlájára írta, a másodiknál viszont elismerte, hogy hibáztak hátul. „Veszélyes területen veszítettünk labdát, ami a meccs többi részében nem fordult elő.”

Löw a vereség ellenére pozitívan értékelte szereplésüket a tornán. Úgy vélte, nagy erő van együttesében és ezt a meccseken is sikerült megmutatni. Mint mondta, rövid elemzést igényel majd a torna, mert kevés hibát látott a válogatott játékában.

Manuel Neuer, a németek kapusa szerint az egyetlen dolog, amiért bírálat érheti az együttest az, hogy a kapu előtt nem voltak elég határozottak, s nem használták ki a helyzeteiket.

„Koncentráltan és céltudatosan játszottunk, csak nem volt elég szerencsénk. Kemény riválissal kerültünk szembe, a franciák jól zárták a területeket, így egy az egy elleni játékhelyzet nem is nagyon alakult ki a pályán” – mondta a csalódott kapus.

A német válogatott a 2006-es világbajnokság óta sorozatban hatodik nagy tornáján jutott a legjobb négy közé, viszont a hatból négy elődöntőben alulmaradt és csak a két évvel ezelőtti világbajnokságot nyerte meg.

Griezmann nem magával foglalkozott

A két gólt szerző Antoine Griezmann a lefújást követően azt mondta, a csütörtök még az ünneplésé, a péntek már nem. Két lábbal a földön akar maradni, és szeretné ugyanazt a hangulatot átélni a döntőben, mint tegnap Marseille-ben. Kiemelte: a győzelem csapatmunka volt, de nem csak a futballistáké, hanem az egész francia stábé.

Didier Deschamps a felhők között járt a győztes elődöntőt követően. „Beírtuk magunkat a foci történelemkönyvébe. Meg kellett szenvednünk a győzelemért, de együtt szenvedtünk. Ez a csapat mindent megtett azért, hogy szerethetővé váljon”. Dicsérte Griezmannt jó játékáért, aki a többieket is húzta magával. Mint mondta, most jön a legfontosabb lépés, a vasárnapi döntő. „Mi hiszünk magunkban, de a portugálok is.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »