Löw: Ez sok mindent elárul a franciákról

Löw: Ez sok mindent elárul a franciákról

Csütörtök este kilenckor a második elődöntőt is lejátsszák az Eb-n: Portugália ellenfele a házigazda Franciaország vagy a világbajnoki címvédő Németország lehet.

Óvatosan nyilatkoztak egymásról az ellenfelek a Franciaország–Németország elődöntőt megelőző sajtótájékoztatón. Joachim Löw szerint a franciáknak gólerős játékosaik vannak, akikre nagyon kell figyelni.

„A francia csapat mindig kihasználja a helyzeteit, három játékosuk ott van a góllövőlista élén, Payet, Griezmann, és Giroud. Ez sok mindent elárul. Szerintem támadni fognak, kihasználva a fizikai előnyeiket is, ráadásul hazai pályán is vannak, ez is mellettük szól. Nagyon figyelnünk kell a támadójátékukra, mert azzal jutottak el az elődöntőig” – nyilatkozta a németek szövetségi kapitánya.

A házigazda franciák a meglepetéscsapat Izlandot küldték haza egy 5­–2­-es veréssel a negyeddöntőben. Didier Deschamps azonban pontosan tudja: Németország is győzelemre tör. „A németek mindig a legjobb eredményre törekszenek, ez meg is látszik a játékukon. Főleg a labdát igyekeznek tartani, szóval mi nem gondolhatunk arra, hogy csak védekezünk, meg kell lepnünk őket. Van esélyünk döntőbe jutni, mindent meg is teszünk ezért. Tiszteljük a német csapatot, ők az aktuális világbajnokok, és szerintem eddig ők is meggyőzően játszottak az Eb-n” – fogalmazott a házigazdák mestere.

A német válogatottnak több kulcsjátékosát is nélkülöznie kell az esti rangadón: Khedira és Gomez sérülés, Hummels eltiltás miatt nem szerepelhet. A labdarúgó-Európa­-bajnokság második elődöntője este kilenckor kezdődik Marseille­-ben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »