Lövöldözés volt a németországi Halléban, legalább két áldozat

Lövöldözés volt a németországi Halléban, legalább két áldozat

Lövöldözés volt szerdán a németországi Halle városában, a helyi rendőrség első adatai szerint többen meghaltak. A támadást többen követték el.

A legfrissebb rendőri jelentések szerint egy embert elfogtak, de többen autóval menekülnek Lipcse felé.

A Bild szerint legalább két, sisakot, maszkot és terepszínű katonai ruhát viselő férfi kezdett el géppisztollyal és pisztollyal lövöldözni egy zsinagóga előtt. Kézigránátot is dobtak a zsidó temetőre.

Több embert megsebesítettek, legalább ketten meghaltak. A Bild képein egy utcán fekvő, lefedett holttest látható az utcán. A helyszínen több helyen töltényhüvelyek hevernek az utcán – írja az index.hu.

Az N-TV-nek egy szemtanú azt mondta: egy kebabosnál állt, amikor meglátta az egyik fegyverest. A támadó egy gránáthoz hasonló tárgyat dobott feléjük, ami az üzlet ajtaja előtt robbant, de károkat nem okozott (elképzelhető, hogy hanggránátról volt szó). A fegyveres ezután feléjük lőtt, a lövedék az ablaktáblát találta el.

Hírdetés

Irre! #Halle via @MDR_aktuell pic.twitter.com/0SLLBaGF5O

— Michael Ziesmann (@M_Ziesmann) 2019. október 9.

Idén éppen a tegnapi és a mai napra esik a zsidó vallás egyik legnagyobb ünnepe, a jom kippur, azaz az engesztelés napja.

Halléban mindenkit felszólítottak, hogy maradjon otthon vagy húzódjon biztonságos helyre. Lezárták a vasúti pályaudvart, és minden elérhető rendőri erőt a városba vezényeltek.

Egy embert elfogtak, többen Lipcse irányába menekültek el egy autóval, a rendőrök üldözőbe vették őket. A Bild azt írja, hogy a Halle és Lipcse között fekvő Wiedersdorfból tűzpárbajról érkezett jelentés. A mentők egy vérző embert szállítottak el mentőhelikopterrel. A Bild úgy tudja: a sérült egy taxis, akinek a menekülő támadók el akarták vinni az autóját. A településen egy nő is megsérült, akit mentőautóval szállítottak kórházba. 

(index.hu)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »