Lövöldözés volt a Capitoliumnál

Lövöldözés volt a Capitoliumnál

Megsebesített egy fegyveres férfi egy biztonsági őrt és egy látogatót az amerikai törvényhozás látogatóközpontjánál hétfőn, a támadót azonnal elfogták – közölte a rendőrség.

Az incidens helyi idő szerint kora délután történt. Az amerikai szenátusi épület dolgozóinak e-mailt küldtek körbe, hogy maradjanak a helyükön, és húzódjanak fedezékbe.

Alice Kim, a washingtoni városi rendőrség szóvivője hangsúlyozta, hogy nem terrortámadás történt.

A Capitolium környékét, valamint a Fehér Ház környékét is lezárták, a brüsszeli terrormerényletek óta egyébként is alaposan megszigorított biztonsági intézkedéseket tovább szigorították, vagyis több rendőrt vezényeltek ki most a lövöldözés színhelyére. Rövid időre lezárták a szövetségi Legfelsőbb Bíróság Capitolium mellett lévő épületének kapuit is, de ezeket azóta már megnyitották.

A látogatókat és a környéken sétálókat azonnal fedezékbe menekítették, a törvényhozás épületében – a húsvéti ünnep miatt – nem tartózkodtak képviselők és szenátorok.

Az elfogott lövöldözőről egyelőre annyit tudni,hogy ő is megsebesült, kórházba szállították, és később hallgatják ki.

New Yorkban ugyanebben az időpontban a Times Square-t ürítették ki egy gyanús csomag miatt, ennek tartalmáról még nincs hír. (MTI, hvg.hu)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »