Lövöldözés történt egy amerikai egyetemen

Lövöldözés tört ki az ohiói Columbus városának állami egyetemén helyi idő szerint hétfő délelőtt. Eddig nyolc sebesültről érkeztek jelentések, őket a helyi kórházba szállították. A támadót lelőtték.

Hírügynökségi jelentések szerint egy ismeretlen fegyveres hétfőn tizenegy óra körül lövöldözni kezdett az ohiói Columbus állami egyetemén. A hatóságok felszólították a diákokat és a közelben lakókat, hogy bújjanak el, de ha tehetik, ne közelítsék meg a felsőoktatási intézményt. A diákok közül sokan székekkel torlaszolták el a tantermek ajtajait.

Egyelőre nyolc sérültje van az iskolai lövöldözésnek, közülük az egyik állapota válságos. Az elkövetőt a hírek szerint lelőtték. A diákok közben az egyetemi lap Twitterjén azt jelezték, hogy állítólag még egy támadás történt. A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a támadásnak két elkövetője lehet: az egyik gyanúsított lövöldözni kezdett, míg a másik késsel támadt az emberekre. Az Ohio State University az Egyesült Államok egyik legnagyobb főiskolája, mintegy 60 ezer diák tanul az intézményben.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »