Lövöldözés Nyíregyházán: egy nő meghalt, a férje életveszélyben

Lövöldözés Nyíregyházán: egy nő meghalt, a férje életveszélyben

Lövöldözés volt szerda délután Nyíregyházán, egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsebesült – értesült az MTI.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója az MTI-nek elmondta, a Friss utcai családi házba kiérkező mentők egy halott fiatal nőt találtak, egy férfit pedig életveszélyes fejsérülésekkel a nyíregyházi traumatológiai centrumba vittek. Hozzátette, a házban egy hét év körüli ikerpár is tartózkodott, ők azonban nem sérültek meg.

A Szabolcsi Hír információi szerint a város orosi lakónegyedében lévő utcában egy fegyveres rontott be egy családi házba, ahol szabályosan kivégzett egy házaspárt és megsebesített még egy embert, majd elmenekült. A lap úgy tudja, egy házaspárt gyilkoltak meg, de az MTI híradásában csak egy áldozatról számolnak be.

A Szabolcs Online tudósítója a helyszínről azt jelentette, hogy a Friss utcán mintegy húsz házas részt lezártak a rendőrök, az utcában senki sem hallott, vagy látott semmit. A lapnak egy közelben lakó férfi azt mondta: egy építkezési vállalkozó és családja ősszel költözött a Friss utcába.

A Blikk azt írja: lezárták a városból kivezető utakat, a TEK is a helyszínen van, a gyilkost helikopterrel keresik.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2016. augusztus 31-én 15 óra körül Nyíregyházán egy családi házban lövéseket adott le egy eddig ismeretlen férfi az ott lakó házaspárra. Az asszony az őt ért lövés következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, férjét a mentőszolgálat munkatársai életveszélyes sérülésekkel kórházba vitték. Az elkövető a cselekmény után ismeretlen helyre menekült. A férfi beazonosítása és felkutatása folyamatban van – olvasható a rendőrség honlapján.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást.

Kerékpárral menekült a tettes?

A Szabolcs Online a Kelet-Magyarország helyszínen tartózkodó újságírójára hivatkozva azt írja: a tragédiára úgy derült fény, hogy az egyik gyerek, egy kislány az utcára rohanva kért segítséget.

A környékbeliek szerint egy fehért pólós, copfos gyanúsított kerékpárral menekült el a helyszínről. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »