Lövöldözés egy németországi egyetemen

Több hallgató megsérült a Heidelbergi Egyetem egyik előadótermében történt lövöldözésben hétfőn kora délután. Német hírportálok beszámolói szerint egy puskával felfegyverkezett férfi lövöldözni kezdett az orvostudományi kar egyik előadótermében, majd végzett magával. A illetékes mannheimi rendőrkapitányság közleménye szerint a támadó egyedül követte el tettét lőfegyverrel, vélhetően vadászpuskával – számoltak be német hírforrások.

Az ügyről gyűjtött első adatok alapján az elkövetőnek nem voltak társai, közölte a rendőrség. A dpa hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy

Hírdetés

az ámokfutó az egyetem hallgatója volt, és a nyomozás első megállapításai szerint tettének nem voltak politikai vagy vallási indítékai. Áldozatai közül az egyik diák állapota súlyos.

A lövöldözés során az előadóteremben több hallgató megsérült, a sebesültek pontos számáról, illetve esetleges áldozatokról azonban egyelőre nem adtak tájékoztatást. Az eset Heidelberg Neuenheimer Feld nevű negyedében történt, ahol az egyetem természettudományi kara és az egyetemi klinika működik. A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Az autósokat arra kérték, kerüljék el a környéket, hogy szabad utat tudjanak biztosítani a mentőknek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »