Lövések dördültek a suffolki amerikai légibázison

Autóval próbált meg áttörni a nagy-britanniai Suffolkban lévő amerikai légibázis bejáratán egy férfi.

Egy férfi megpróbált behatolni hétfőn egy brit légitámaszpontra, amelyet az amerikai hadsereg használ. Az amerikai katonák lövéseket adtak le, hogy feltartóztassák.

Az incidens a Londontól mintegy 124 kilométerre északkeletre, a Suffolk megyében lévő Mildenhall légitámaszpontnál történt.

“Amerikai katonák lövéseket adtak le, és elfogtak egy férfit horzsolásokkal és zúzódásokkal, majd őrizetbe helyezték” – áll a suffolki rendőrség szűkszavú közleményében, amely szerint senki másnak nem esett baja.

Hírdetés

Az incidens után a bázist másfél órára lezárták.

Egy névtelenül nyilatkozó biztonsági illetékes azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy a brit hatóságok a nyomozás mostani szakaszában nem kezelik terrorgyanús esetként az incidenst, a suffolki rendőrség foglalkozik vele, és terrorellenes szakértőket nem vontak be.

A Mildenhall bázison mintegy 3100 amerikai katona teljesít szolgálatot. A támaszponton amerikai és NATO-gépeket töltenek fel üzemanyaggal.

A Mildenhall bázison mintegy 3100 amerikai katona teljesít szolgálatot. A támaszponton amerikai és NATO-gépeket töltenek fel üzemanyaggal.

Tavaly egy brit bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy iszlamista szélsőségest, Junead Khant, aki előző évben, áruszállítónak adva ki magát felderítő tevékenységet folytatott Mildenhall és két másik bázison. Az ítélet szerint a férfi amerikai katonákat akart meggyilkolni, közúti balesetet okozva gépkocsival, majd késsel és feltehetően házi készítésű pokolgéppel akart rájuk támadni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »