Lovaggá üthetik Ringo Starrt

Ringo Starr, a legendás Beatles egykori dobosa is rajta van az angol királynő újévi lovaggá ütési listáján – írja az index.hu a brit sajtóra hivatkozva. A 77 éves zenész a zenekar többi tagjával együtt 1965-ben kapta meg a MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire) címet, ami a lovagi címhez vezető lépcső első foka. Most, 53 évvel később végre lovaggá üti a királynő, ahogyan a Beatles másik, még élő tagja, Paul McCartney is megkapta a Sir megszólítást. 

A lap szerint mivel McCartneyt már 20 éve lovaggá ütötték, a rajongók folyamatosan követelték Ringo kinevezését is, egészen eddig hiába. A lapok szerint most McCartney szólt pár jó szót az érdekében a királynőnél.

Az egykori dobos ezzel belép a lovaggá ütött angol popsztárok szűk elitklubjába, McCartney, Mick Jagger és Elton John mellé. (A lovagi címet visszautasító zenészek listája még szűkebb, David Bowie-ból áll). A lovagi cím alatti legmagasabb elismeréssel, a CBE-vel (Commander of the Order of the British Empire) rendelkezik többek között Annie Lenox, Rod Stewart, Eric Clapton, Sting és Robert Plant.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »