Lőttek a zsaruk, lágba borítják az államokat a fekák

Öt lövéssel végeztek rendőrök a Baton Rouge-ban CD-t áruló Alton Sterlinggel. A “rendőri incidensnek” nevezett esetről készült videó azonban azt mutatja, ahogy két rendőr egy kocsihoz szorít egy embert, majd öt golyót röpítenek bele. Louisianában már elkezdtek tüntetni, várhatóan a többi államban is demonstrálások következnek.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Több mint 150 tüntető lepte el Baton Rouge utcáit kedd este. A tömeg a meggyilkolt fekete férfi, Alton Sterling halála miatt demonstrált a Városháza előtt, ”Ha nincs igazság, béke sincs” – kiáltásokkal hívták fel a figyelmet az újabb brutális rendőri túlkapásra. Csak éjfél után tértek nyugovóra, de azt mondták, szerdán újabb gyűlést rendeznek – írja a Guardian.

A szemtanúk szerint nem az történt, mint ami a rendőri jelentésben szerepel

A legutóbbi rendőri lövöldözés során ketten végeztek 4-6 lövéssel egy afroamerikai férfivel. A tisztek egy név nélküli bejelentésre érkeztek a helyszínre. Azt az információt kapták, hogy egy piros pólós, CD-ket áruló férfi fegyverrel fenyegetett meg valakit.

A rendőri jelentés szerint ahogy kiértek, egyikük veszekedni kezdett a gyanúsítottal, majd több lövéssel végzett vele. A rendőrség nem osztott meg részletes információkat az esetről, ám egy bolttulajdonos tanúvallomása és egy kocsiban várakozó szemtanú videója teljesen más színben tüntette fel a tragédia körülményeit.

A halottkémi vizsgálat később kimutatta, hogy a 37 éves áldozat mellkasába és hátába kapta a lövéseket.

“Nem volt fegyver a kezében”

A gyilkosság egy kis bolt előtt történt, melynek tulajdonosa kristálytisztán látta, mi folyik az üzlet előtt. A férfi elmondása szerint a két rendőr nekiugrott a férfinek, akinek mellesleg nem volt fegyver a kezében, a kezeit pedig egyszer sem helyezte a zsebei közelébe.

Mikor dulakodni kezdtek és ledöntötték a piros pólós férfi a földre, az első rendőr kábítófegyvert használt ellene. A második tiszt azonban 4 vagy 6 lövést eresztett bele. Egymás után röpültek a golyók, majd az egyik tiszt a mozdulatlanul heverő áldozat zsebéből előhalászta a fegyvert. Így került a földre, a veszekedés előtt vagy közben nem használta az áldozat.

híradó.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »