Lothar Matthäus szerint a karszalagügy is hátráltatja a németeket a vb-n

Lothar Matthäus szerint a karszalagügy is hátráltatja a németeket a vb-n

A katari világbajnokságon a Japántól elszenvedett szerdai 2-1-es vereséggel rajtoló német labdarúgó-válogatottat Lothar Matthäus szerint zavarja a „háttérzaj”, ami miatt a játékosok nem koncentrálnak megfelelően a sportszakmai feladatokra.

„Az emberi jogokkal és a csapatkapitányi karszalaggal kapcsolatos viták, valamint az, hogy a szurkolók ihatnak-e sört vagy sem, nem hagyják érintetlenül a futballistákat” – vélekedett a játékosként 150-szeres válogatott, világ- és Európa-bajnok szakember.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a német RTL televíziónak azt mondta, úgy tűnt neki, mintha „leblokkoltak volna a játékosok a második félidőben”.

„A labdarúgók azért vannak ott a vb-n, hogy focizzanak és képviseljék hazájukat a pályán. Németország sokat tárgyalt bizonyos témákról, és arról, hogy hogyan lehet átadni üzeneteket, de ennek hatására a koncentráció automatikusan csökken” – jelentette ki a 61 éves Matthäus.

Hírdetés

A korábbi kiváló futballista szerint a Spanyolország elleni, vasárnap sorra kerülő mérkőzésre fel kell javulnia a német válogatottnak, amelynek szerinte „kompaktan és önbizalommal telve” kell pályára lépnie.

„Csapatként kell játszanunk, a teljesítményünk határán, de mindenekelőtt ki kell használni a lehetőségeinket” – vélekedett Matthäus.

A Costa Rica elleni 7-0-s sikerrel rajtoló spanyolok és az immár a versenyben maradásért küzdő németek egymás elleni meccse mellett az E csoport másik vasárnapi találkozóján Japán csap össze Costa Ricával.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »