Losoncon tárgyaltak a fociakadémiáról

Losoncon tárgyaltak a fociakadémiáról

A III. ligás rimaszombati futballcsapat hétfőn megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra, de a magyarországi támogatásból létrehozandó futballakadémia ügyében nincs előrelépés, és még sportigazgatója sincs a klubnak. A magyar fél eközben Losoncon tárgyalt az akadémiáról.

Miroslav Bitala, a rimaszombati klub ügyvezetője lapunknak azt mondta, a városi képviselő-testület most dolgozik egy új szerződésjavaslaton, amely rendezné a diósgyőri klubot képviselő Borsodsport Invest Kft. és a város viszonyát, és amely tisztázná az akadémia körüli kérdéseket. „Még mindig van esély rá, hogy nálunk lesz az akadémia, a magyar fél részéről megvan az érdeklődés” – mondta Bitala.

A diósgyőriek viszont már tárgyaltak a losonci önkormányzattal, és információink jelenleg sokkal nagyobb esély mutatkozik arra, hogy a nógrádi városban jön létre az akadémia.

„Megerősíthetem, hogy volt januárban egy találkozó, de ebben a fázisban nem adunk további tájékoztatást az ügyről” – mondta lapunk érdeklődésére Mária Bérešová, a losonci önkormányzat szóvivője.

Hírdetés

A futballakadémia körüli huzavona miatt tavaly év végén elbocsátották a rimaszombati klub sportigazgatóját, Domik Attilát és az utánpótlásért felelős menedzsert, Richard Rubintot.

„Az utánpótlásért ezentúl ifj. Kovács Béla felel majd. Tapasztalt szakember Losoncról, aki a legmagasabb UEFA pro-licenccel rendelkezik” – tájékoztatott Bitala. A klub ügyvezetője szerint a sportigazgatói posztot Balajthy Dezső fogja betölteni, aki korábban évtizedekig volt a területi labdarúgó-szövetség alelnöke. Ő azonban lapunknak azt mondta, nem fogadta el a számára felkínált pozíciót.

Hétfőtől már edzenek a klub korosztályos csapatai és a felnőttek is. Az A csapatot januártól ismét Bari Jenő irányítja. „A keretről még korai beszélni, egyelőre csak annyi biztos, hogy a szerb középhátvéd, Milos Szekulics nem tér vissza hozzánk. Szeretnénk, ha együtt maradna a csapat, és meglátjuk, kikkel tudunk erősíteni” – mondta Bari, aki a célokról sem akart beszélni. A rimaszombatiak jelenleg a közép-szlovákiai III. liga második helyén állnak, azonos pontszámmal, mint az éllovas rózsahegyi B csapat. „Hogy beszélhetünk-e feljutási tervekről, az majd a keret erősségén fog múlni” – tette hozzá a szakvezető.

A gömöriek szombatra tervezik az első előkészületi mérkőzéseiket, a tiszolciak ellen, jövő héten pedig a kálnóiakkal és a felediekkel találkoznak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »