Lőrincz Viktor megköszönheti a bíróknak, hogy elbukta a bronzot

Lőrincz Viktor megköszönheti a bíróknak, hogy elbukta a bronzot

Lőrincz Viktor kikapott a bronzmérkőzésén, így ötödik lett a kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjában a riói olimpia hétfői versenynapján.

Lőrincz Viktor pazar teljesítményt nyújtva egészen az elődöntőig menetelt a kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjában a riói olimpián, ahol csak az orosz Davit Chakvetadze tudta megállítani őt. A magyar versenyző így a bronzmérkőzésen léphetett tatamira a német Denis Kudla ellen.

Előnyt jelentett a magyar birkózó számára, hogy a német Eb-bronzérmes a vigaszág miatt eggyel több meccset játszott, így fáradtabb volt.

Másfél perc után Lőrincz, majd bő két perc után Kudla próbálkozhatott partel helyzetből, de pontot egyikük sem szerzett. De a szőnyegelnök belenyúlt a meccsbe, szabálytalan kézhasználat miatt büntette a magyart, két pont került a német neve mellé.

A második menet elején Lőrincz egy mögé kerüléssel levitte Kudlát, amelyért két pontot kapott. Rögtön utána a németet is büntették, így már 3-2 volt honfitársunk javára.

Passzivitás miatt a magyart is megintették (3-3), így a kevesebb intések miatt Kudla lett a bronzérmes. Lőrincz az ötödik helyen zárt.

Lőrincz Viktor a mérkőzés végén adott interjújában nagyon elkeseredett volt és értetlenül állt az ellenfelét támogató bírói döntések előtt. Szerinte Kudla az előző meccsét is bírói segédlettel nyerte meg.

MTI / olimpia2016.24.hu/ polgárportál

The post Lőrincz Viktor megköszönheti a bíróknak, hogy elbukta a bronzot appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »