Lőrincz Viktor: jöhet a bronzmeccs

Lőrincz Viktor: jöhet a bronzmeccs

Noha kifejezetten az aranyéremért utazott a riói olimpiára Lőrincz Viktor, a kötöttfogásúak 85 kilós súlycsoportjában vb-, és Eb-bronzérmesünk három győztes meccs után elbukta az elődöntőjét, ám este a dobogóért birkózhat.

A TELJES MAGYAR RIÓI PROGRAM, KATTINTSON!

Azt lehetett sejteni, hogy a birkózócsarnokban a kötöttfogásúak 85 kilogrammos súlycsoportjában szőnyegre lépő Lőrincz Viktor mindent megtesz majd a jó szereplésért, hiszen kimondottan nagy célok vezérelték a riói olimpián.

– Nem titok, aranyéremért utazom ki Rióba. Eddigi pályafutásom első ötkarikás versenye a riói, de azért a többiektől hallottam pár dolgot, hogy milyen az élet az olimpiai faluban. Vigyázni kell, hogy a hangulat ne ragadja magával az embert, mert az a teljesítményt is megpecsételheti – mondta Lőrincz Viktor még az elutazás előtt.

Nos, ha már nagyot mert álmodni, akkor valóra is akarta mindezt váltani vb-, és Eb-bronzérmes birkózónk. Elsőre az örmény Makszim Manukjan próbálta az útját állni, aki egyrészt tavaly ötödik lett az Európai Játékokon, másrészt 2014-ben, a finnországi Európa-bajnokságon pontozással le is győzte Lőrinczet. Nos, ezúttal a ceglédi sportoló bizonyult sokkal jobbnak, ugyanis sima, 3-0-ás győzelemmel bejutott a nyolcaddöntőbe. Ott az indiai Ravinder Khatri várt rá, aki maximum arra volt elég az ifjabb Lőrincz testvérnek, hogy gyakorolhassa a különböző fogásokat, dobásokat, és mielőtt szünetre mehettek volna a felek, a magyar birkózó szinte a teremből is kidobta ellenfelét, így technikai tussal nyert (9-0), azaz már a legjobb nyolc közé került be.

Lőrincz Viktor az elődöntőig csodálatosan birkózott, az indiai ellenfelét technikai tussal verte

Jöhetett a negyeddöntő, mégpedig a világbajnoki ezüstérmes üzbég Rusztam Aszakalov ellen. Sokan féltették Lőrinczet a méretbeli különbségek miatt, ám a magyar klasszis bebizonyította, nem minden a magasság. Egy parterhelyzetből meg tudta pörgetni ellenfelét, aki – az előző ellenfelekhez hasonlóan – képtelen volt akciót csinálni a magyar ellen, így annak ellenére Lőrincz került az elődöntőbe, hogy a bírók kétszer is megintették őt (2-1).

Eddig minden úgy ment, mint egy nappal korábban a 75 kilósok között Bácsi Péternek, ám a Ferencváros 33 éves világ-, és Európa-bajnoka innentől kezdve mintha leblokkolt volna, és a végén az 5. helyen végzett. Lőrincz Viktor viszont nem szeretett volna hasonlóan járni az orosz Davit Csakvetadze ellen – a magyar az év elején egy szoros meccsen legyőzte őt intéssel egy spanyol versenyen –, aki 23 éves kora ellenére a súlycsoport egyik esélyese. Sajnos azonban mintha kísértene az első nap, ám amíg Bácsi úgy veszített, hogy nem csináltak rajta akciót, addig ugyanezt Lőrincz Viktor nem mondhatta el a saját elődöntője után.

Az első másfél percben az orosz nekiugrott Lőrincznek, ám utóbbi még a parterhelyzetet is remekül kivédekezte. Sajnos ugyanezt megtette az orosz is, így az első menetben egyikük sem tudott pontot szerezni. A második menetben sajnos Csakvetadze kezdett megint aktívabban, így előbb megintették Lőrinczet, majd az orosz kétszer is eldobta a magyart (0-7), így a döntő elúszni látszott már ekkor. Sajnos azonban a ceglédi birkózó nem tudott megújulni, így az orosz jutott be a döntőbe, míg Lőrincz Viktor az esti programban a bronzéremért lép majd szőnyegre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »